ابوریحان بیرونی وخواجه نصیرالدین طوسی شناخت طبیعت را پله ای برای شناخت خداوند تلقی می کردند
مرز فیزیک و متافیزیک کجاست؟آیا دانش تجربی جدید درتعارض با وحیانیت و کلام دینی است؟یا پیشرفت در تحقیقات علمی با اندیشه های فلسفی بی ارتباط است؟ پیشرفت شگفت علوم تجربی و دست یابی بشر معاصر به توانایی های تکنولوژیک (که در طول تاریخ نمونه ای برای آن می توان بازجست) برخی را بدان جا کشاند که در بادیه تردید نسبت به متافیزیک مرکب بدانند و در تیه انکار علوم غیر تجربی بتازند. و چنین است که به واقع دیگر بار این سوال مطرح می گردد که نسبت علوم تجربی و دیگر علوم چگونه نسبتی است؟ آیا این دو در طول یکدیگر قرار دارند و یا اینکه درعرض هم هستند؟ آیا این هردو مکمل یکدیگرند و یا رویکرد وتوجه به ارزش یکی کاستن از ارزش دیگری است و بالعکس؟
گفتگویی که در پی می آید. گفتگوی کیهان فرهنگی با دکتر گلشنی می باشد که در حضور دکتر صمد فرخی, دکتر علی اکبر صالحی , دکتر بهرام گلیایی و دکتر فاضل لاریجانی انجام گرفته است.
حکیم
گرچه این مصاحبه مربوط به سالها پیش است ولی هنوز جالب و عبرت آموز بوده و جذابیت خود را از دست نداده است. افرادی نظیر استاد دکتر گلشنی در جامعه ما بسیار اندک و قلیل اند. امیدوارم ایشان با نگارش زندگینامه ای کامل تر، جزئیات بیشتری از تجارب ارزشمند و خاطرات و نظریات علمی و فلسفی خود را در دسترس علاقه مندان قرار دهند