دکتر مهدی گلشنی

استاد ممتاز داشنگاه صنعنی شریف

Mehdi Golshani

Professor of Physics

Department of Physics , Sharif University of Technology

زندگينامه دکتر مهدي گلشني

دکتر مهدي گلشني بهمن 1317 در شهر اصفهان ديده به جهان گشود. تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در مدرسه فرهنگ اصفهان و دبيرستان ادب به انجام رساند و همزمان با تحصيل در دبيرستان به يادگيري دروس حوزوي، علوم ادبي، منطق و حکمت پرداخت و در امتحانات ادبي سال پنجم دبستان در اصفهان و امتحانات کشوري حائز رتبه اول شد. 
پس از اخذ ديپلم رياضي با موفقيت در آزمون ورودي رشته فيزيک دانشگاه تهران تحصيلات عالي را آغاز كرد. در سال 1339 موفق به دريافت مدرک ليسانس در رشته فيزيک از اين دانشگاه با کسب رتبه اول رشته فيزيک و رتبه اول دانشکده علوم شد و در همين سال دوره آموزشي الکترونيک و فيزيک هسته اي را در مراکز اتمي دانشگاه تهران گذراند. سپس براي ادامه تحصيل رهسپار ايالات متحده آمريکا شد و تحصيلات تکميلي تا دريافت مدرک دکتراي فيزيک را در دانشگاه برکلي( ايالت کاليفرنيا) ادامه داد. 
دکتر گلشني در سال 49 13 به ميهن بازگشت و خدمت خود را با سمت استاديار فيزيک در دانشگاه صنعتي شريف آغاز كرد و با طي مدارک علمي در سال 1364 به رتبه استادي اين دانشگاه ارتقا يافت. 
وي در سال 1369 به عنوان يکي از اعضاي پيوسته اوليه فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران برگزيده شد. 
دکتر گلشني منشا خدمات علمي و فرهنگي متعدد بوده است مانند پايه گذاري گروه فلسفه علم در دانشگاه صنعتي شريف و فعاليت موثر در راه اندازي دکتراي فيزيک در اين دانشگاه به عنوان اولين دوره دکتراي فيزيک در ايران؛ همچنين پايه گذاري تحقيقات در زمينه فيزيک بنيادي در کشور؛ فعال کردن تحقيقات در زمينه هاي علم و دين و فيزيک و فلسفه در ايران؛ مشارکت در برنامه ريزي و تاسيس مرکز تحقيقات فيزيک نظري و رياضيات؛ عضو موسس انجمن بين المللي علم و دين در کمبريج بريتانيا؛ مشاوره و مشارکت در پروژه کنفرانس علم و جستجوي معنويت (برکلي، ايالات متحده 1998) که نقطه عطفي در تاريخ مناسبات علم و دين در غرب محسوب مي شود؛ راه اندازي نشريات /نامه علم و دين/ آفاق الحضاره اسلاميه و نامه علوم انساني در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي/ راه اندازي مرکز تحقيقات امام علي (ع) / پژوهشکده اقتصاد / گروه انديشه سياسي اسلام/ گروه غرب شناسي/ گروه مطالعات زنان/ گروه علم و دين/ گروه فلسفه براي کودکان و دوره هاي دکتراي تاريخ علم در تمدن اسلامي و دکتراي فلسفه علم در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي. 
دکتر گلشني در انجمن ها و موسسات علمي و فرهنگي نيز فعاليت مستمر و موثر دارد که از آن ميان مي توان به موارد زیر اشاره کرد. عضويت در : انجمن فیزیک ايران، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ، آکادمي علوم جهان اسلام ، انجمن مدرسان فيزيک آمريکا، انجمن بين المللي علم ودين، انجمن اروپايي علم و الهيات، انجمن مطالعه علمي دين، مرکز الهيات و علوم طبيعي در برکلی، مرکز بين المللي فيزيک نظري در تریست ایتالیا، مرکز اسلام و علم در کانادا، موسسه تعامل الهيات با علم و تکنولوژي در آمریکا،و موسسه علم و دين متانکسوس در آمریکا.

نظرات ( 0 )

    نظر خود را بیان کنید

    لطفا موارد الزامی رو پر نمایید.ایمیل شما منتشر نخواهد شد. *

کتاب ها

کتاب ها

الف ـ تأليفات 1- قرآن و علوم طبيعت، (تهران: انتشارات اميركبير، 1364)؛ چاپ سوم: نشر مطهر، 1380 مساله جایگاه علوم طبیعت(علوم فیزیکی و زیستی)در قرآن همواره مورد بحث ...